logo

Westwing

Het creëren van een love brand

Look & feel

Als Creative Director was Odette vijf jaar verantwoordelijk voor de​ look & feel v​an Westwing Home & Living, een internationale online interieurshop. Westwing verstuurt dagelijks nieuwsbrieven naar miljoenen members wereldwijd. Odette was verantwoordelijk voor de uitstraling van alle nieuwsbrieven, de website, marketingcampagnes en het online magazine in Nederland en België. Daarnaast was zij ook het gezicht van het merk.

Shop met magazine feel

Members van Westwing blijven dagelijks op de hoogte van de laatste trends en krijgen de kans om interieuritems van bekende merken tijdelijk met korting te shoppen. Odette was verantwoordelijk voor het totaalplaatje van de shop en het online magazine. Mede onder haar leiding groeide het merk uit van een relatief onbekende speler in de interieurmarkt, met korting als belangrijkste drijfveer, tot een inspirerende online shop met ​magazine feel​.

Content waar je hebberig van wordt

Het creëren van een love brand is Odette op het lijf geschreven. Bij Westwing kreeg ze de ruimte om haar interieurkennis en waardering voor stijl intern te delen om samen inspirerende content te creëren. Ze hield zich dagelijks bezig met de samenstelling van de sales en het afstemmen van beeld en tekst. Omdat beeld een belangrijk onderdeel was van het succes van de sales en campagnes, werkte ze nauw samen met de art director.

Het complete plaatje

Voor Odette is het belangrijk dat het complete plaatje klopt. Binnen Westwing was ze jarenlang de creatieve spin in het web. Samen met het team zorgde ze ervoor dat, ondanks de tijdsdruk, de totale ​look & feel​ van de nieuwsbrief en site altijd klopten. Odette houdt van krachtige beelden en heldere teksten.​ Ze sparde vaak met het schrijfteam om tot sterke, creatieve en soms grappige teksten en titels te komen.